Moldvai csángó népművészet

3500 Ft

A könyv egy alapos tanulmányon alapuló, részletgazdag alkotás, amely akár hímzőknek, akár viseletkészítőknek remek választás.

1 készleten

Leírás

Kós Károly – Szentimrei Judit – Nagy Jenő
Moldvai csángó népművészet

Állapot: ANTIKVÁR könyv – sérült borító, kopott

A könyv a moldvai csángó népművészetet mutatja be. Benne számos színes, fekete-fehér fotó és illusztráció található, amelyek segítenek megérteni és értékelni ezt a különleges és egyben egyedi kultúrát. Olvashatunk az építkezésről, fazekasságról, szőttes és hímzett munkákról és női, férfi viseletről is. Elég sok öltéstechnikai rajzot tartalmaz, melyek jól érthetőek, ilyen pl: szélösszefogó és melldíszsorok. Emellett fejkendők, ingek, ingujjak-, váll, vállazók hímzése, és bőr hímzés leírások is szerepelnek benne.

Az írók, Dr. Kós Károly – Szentimrei Judit – Dr. Nagy Jenő leírásai alapján megismerkedhetünk a csángóság egész korábbi sorsával és sajátos tárgyi világával, annak esztétikai értékeivel, melyet egyszerűség és nyíltság jellemez.
Javasoljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a népi kultúra és népművészet iránt, és szívesen olvasnak alapos helyszíni tanulmányokra épülő műveket.

  • Oldalszám: 469
  • Méret: 25 cm x 17 cm
  • Kötés: cérnafűzött, keménytáblás
  • Kiadó: Kriterion Könyvkiadó (Bukarest)
  • Kiadás éve: 1981