Milward Patchwork készlet

13250 Ft

A patchwork készlet segítségemre van a hímzésminta tervezés során. A skiccpausz papír alatt jól átlátszanak a segédvonalak, felületén nagyon jól lehet rajzolni.

2 készleten

Leírás

A patchwork készlet gondolom minden foltvarró számára elengedhetetlen és nélkülözhetetlen, de miért is van rá szüksége egy hímzőnek?

 

A vágólapot én nem csak az anyag méretre szabásánál használom, hanem nagyon nagy segítségemre van a mintatervezés során is, és a centis beosztást főleg erre alkalmazom. A skiccpausz papír alatt jól átlátszanak a segédvonalak, a felületén nagyon jól lehet rajzolni, teljesen sima és nem annyira kemény, mint az asztal lapja. A vonalzó vastag, és jó a felosztása, mikor a mintát az anyagra teszem ezt használom. A kés pedig számomra a kisebb anyagdarabok levágását könnyítik meg. Nagyon hasznos a szabásnál, de csomagolásban segít. Igaz felhívják a figyelmünket, hogy az anyag elvágására ajánlják, de a csomagoló papír összevágás ezzel az eszközzel nagyon kevés anyagvesztességgel jár, segít a pontos méretre vágásban.

 

Vágólap

Egy kemény, háromrétegű műanyag vágóalátét, amelynek egyik oldalán centiméteres, másik oldalán inches beosztás található. A felülete kemény, éppen ezért a körkés pengéje nem sérti fel, viszont sniccer használatát mellőzzük. A vágólapot ne érje erős hő, vagy napfény, mert ezek hatására meglágyul a gumilap és elveszíti alakját. Lehetőleg fekve tároljuk.

 

Vonalzó

Egy speciális vonalzó tartozik a vágólaphoz, amelyek méretben összhangban vannak. A vonalzó sokkal vastagabb, mint az átlagos vonalzók többsége, az oldalfala jól megtámasztja a körkés pengéjét, így a szabás pontos lesz.

 

Körkés

A nyél kiképzése egyenes, végénél egy nagyon éles forgókés található, amely egy mozdulattal a tokba helyezhető, esetleges gyermekbalesetek kivédésére. Javasoljuk, hogy vágás után mindig zárja vissza a pengét, ugyanis egy éles, és egyben nagyon vékony, érzékeny élről van szó, így igen sérülékeny. A penge nagysága, élessége miatt egyszerre több anyagot is képes átvágni. A pengéket időszakosan cserélni kell. Főként textil szabására használják, és nem javasolják papír vagy más anyag elvágására.