Nyugat-dunántúli szabadrajzú hímzések

8330 Ft

Fedezd fel Beszprémy Józsefné új mintakincsét! A Nyugat-Dunántúl hímzéskultúrájának mestere 64 egyedi mintarajzzal és tanácsokkal gazdagítja a hímzőket.

7 készleten

Leírás

Beszprémy Józsefné
Nyugat-dunántúli szabadrajzú hímzések

Új – olvasatlan példány

Beszprémy Józsefné hímző népi iparművész, a népművészet mestere ebben a kötetében az elmúlt tíz évben gyűjtött új mintáit adja közre. 64 db mintarajzán egy színnel varrott, színes, valamint fehérhímzéses-vagdalásos, szálszámolásos mintákat találhatnak a Nyugat-Dunántúlról.

A kötetben olvashatják a minták leírását, jó tanácsokat a hímzés kivitelezéséhez, több helyen a feldolgozott minták mellett az eredeti múzeumi felvételt is bemutatjuk. A szerző visszaemlékezéseiben a hímző mozgalom „fénykoráról”, saját életútjáról is olvashatnak, mely immár kultúrtörténeti jelentőséggel is bír, hiszen szerzőnk meghatározó alakja a hagyományokon alapuló hímzőkultúránk továbbéltetőinek. Szűkebb pátriájában, a dunántúli térségben folytatott gyűjtő-, kutató- és feldolgozómunkájával, valamint egyéni alkotói tevékenységével egyaránt olyan maradandót alkotott, ami példa lehet a területtel foglalkozók számára.

Oldalszám: 110
Kiadás éve: 2015