Ica néni legszebb rózsái

5990 Ft

Tamás László könyve, az “Ica néni legszebb virágai”, egy megható és lenyűgöző olvasmány mindazoknak, akik szeretnék felfedezni a kalocsai íróasszonyok kultúráját és örökségét.

12 készleten

Leírás

Tamás László
Ica néni legszebb rózsái

Új – olvasatlan példány

Tamás László, az író, egy nemes feladatra vállalkozott. Megörökíteni és bemutatni kívánja a kalocsai íróasszonyok kincseit, akik sajnos egyre kevesebben vannak, és ezzel együtt ez a különleges tudás is veszélyben forog. E könyv Ica néni emlékére készült, mint az egyik legkiválóbb képviselőjére a kalocsai íróasszonyoknak.

Az “Ica néni legszebb virágai” című könyv gyönyörű emléket állít a 2020-ban elhunyt Ica néni elméjére. A kötet részletesen bemutatja élettörténetét, munkásságát és kitüntetéseit, amelyek meghatározóak voltak a kalocsai írói közösségben. Tamás László emellett különleges hangsúlyt fektet arra az együttműködésre is, amely Ica néni és Hrivnák Tünde divattervező között létrejött. Ica néni és a tervező közös munkája lenyűgöző alkotásokat hozott létre, amelyek a virágok és a divat elegáns találkozásával örökítik meg a kalocsai íróasszonyok művészi örökségét.

A könyvben csodálatos fényképek találhatók, amelyek varázslatosan ábrázolják a virágok sokszínűségét és szépségét. A képek érzékletesen mutatják be a kalocsai íróasszonyok világát és alkotói készségét, egyúttal tükrözve a könyvben megjelenő virágok gazdagságát és szimbolikáját.

Oldalszám: 72
Méret: 26 cm x 21 cm
Kötés: cérnafűzött, keménytáblás
Kiadó: Kalocsa Népművészetéért Alapítvány (Kalocsa)
Kiadás éve: 2022

Érdekelhetnek még…